sábado, 23 de abril de 2016

ARTICLES

    Què es pot aconseguir llegint?



    La lectura és molt important per als xiquets, sobretot quan comencen a llegir. Gràcies a la lectura el xiquet aprendrà com escriure correctament les paraules, aprendrà vocabulari nou, estimularà la imaginació, coneixerà noves cultures i serà molt més creatiu



    Com es pot practicar la bona lectura?



    La manera més correcta de practicar una bona lectura és fer-ho com un hàbit establint així una rutina.



    Com podem saber quin és el llibre adequat per a cada edat?



    Per poder saber quin llibre és l'adequat per a cada xiquet cal tenir en compte diferents aspectes com: conèixer el xiquet per saber els gustos personals del xiquet, llegir a fons el llibre per tenir coneixement de què va a llegir, tenir plans lectors per planidicarlo tot, observar llibres clàssics perquè els xiquets també coneguin els clàssics i les adaptacions o versions originals i també i molt important tenir un obejtivo amb la lectura que estem promovent.



    En què es diferencia i en què coincideix la literatura infantil, juvenil i d’adults?



    Potser la diferència més gran que podem trobar entre aquests siga el vocabulari utilitzat ja que un llibre infantil tindrà un vocabulari més senzill ja que es dirigeix a un públic un poquet més especial. També en els llibres infantils podem trobar més imatges o il·lustracions i en lectures juvenils o adultes escassegen. De totes maneres una vegada es domina el vocabulari en l'edat adulta també poden resultar del grat els llibres infantils.



    Quina peculiaritat té el lector infantil?



    L'única peculiaritat que tindria un lector infantil des del meu punt de vista seria la facilitat per convèncer-lo que una lectura és amena, a través d'un vocabulari senzill i il·lustracions,
    També la dificultat dels llibres.



    Què els agrada més llegir als xiquets?



    Als xiquets els fascinen els llibres d'aventures, fantàstics o qualsevol tipus que els faça viatjar en el temps i tinga molts efectes especials. Això és bo per als xiquets ja que ixen del que veuen diàriament per ficar-se en un món totalment diferent i els ajuda en el seu procés creatiu i en la seua imaginació.



    La literatura infantil ha de tenir com a finalitat educar i ensenyar els xiquets?



    Educar i ensenyar als xiquets és un dels propòsits de tots els llibres infantils però no és l'únic, també fomentar l'amor per la lectura i perquè cada vegada els xiquets siguen més autodidácticas i per exemple també fomentar la imaginació.



    Quina és la característica més important de la literatura infantil?



    Des del meu punt de vista la característica més important de la literatura infantil és la motivació, la motivació per llegir més i la imaginació que crea en el xiquet cada vegada que s'involucra en una lectura.



    S’ha d’evitar la violència i la sang en els contes de xiquets?



    No crec que siga una cosa mala que s'ha de prohibir a les lectures infantils, sí que és cert que no seria bo en excés però per altra banda cal preparar els nens per al món real i per desgràcia en el món real existeix la violència i la sang. Tampoc cal provocar en els xiquets una fòbia a aquest tipus de temes, simplement cal tractar-lo amb delicadesa i d'una manera correcta perquè després no siga un xoc quan s'adonin que això existeix en la vida real.





    Què entenem per animació



    L'animació en els contes infantils s'utilitzen per cridar l'atenció d'aquells xiquets als quals no els agrada llegir i així intenten acostar-los als llibres. També per fer més amena la lectura per a qualsevol lector, sempre és agradable tenir algun tipus d'animació, però mai en excés ja que si hi ha massa frenem la imaginació del xiquets donant-li els esquemes dels personatges o les situacions.



No hay comentarios:

Publicar un comentario