domingo, 8 de mayo de 2016

Activitat complementària: Gargots.








La nostra professora Pilar García ens ha portat a la classe d'avui a alguns alumnes de la Universitat de Filologia perquè ens parlin sobre la revista digital que dirigeixen i realitzen ells mateixos. Aquesta revista es diu "Gargots", va néixer al novembre de 2014, és una revista literària i té com a objectiu promovionar i donar a conèixer als joves escriptors de llengua catalana. La revista està dividida en diverses seccions que constantment estan augmentant i ampliant-se.
La frase i el títol amb què començaven la xerrada era "Vigileu a els joves poetes!" el qual vol dir que anem amb compte ja que no tot el que s'escriu sigui real per tant hem de ser més crítics encara.
La paraula que dónes nom a la seva revista Gargots és treta d'una cita de Joan Fuster que diu: "Gargotejar és 1 necessitat bàsica de tot escriptor novell" Aquesta és defineix com 1 instrument que concedeix a la persona el do de l'existència, de la paraula i per Tant de poder ser llegit, d'aquesta manera qualsevol jove que vulga i tingui ganes d'Escriure és lliure de fermen-ho i publicar-ho vaig sentir aixíreconegut.
La revista  consisteix en un projecte col·lectiu amb la intenció de donar a conèixer a escriptors i descobrir a desconeguts amb talent literari. Edicions dedicades a 7 autors diferents (Vicent Andrés Estellés, Mercé Rodoreda, Ovidi Montllor, Ramon Llull, Blai Bonet, Joan Brossa i Franz Kafka)
Aquestos autors homenatjats són un referent important en la revista, així com els col·laboradors i il·lustradors que donen forma a la revista.
Després de breus explicacions sobre seccions de la revista, com la d'ortografia, la de llibres, la de les rutes literàries, la de les bambolines o els del GARGOT de l'editor, la xarrada termina amb la seua ultima publicació relacionada amb Kafka.
Crec que realitzen un treball molt important i inverteixen moltes hores que hem recompensar bé llegint-los o participant en la seva revista, podem fer-ho enviant-los una cosa que volem que publiquin, després llegeixen tot i seleccionen el contingut pel que si els interessa podem participar en Gargots

No hay comentarios:

Publicar un comentario